Flowers hudvård

I den blå menyn till vänster hittar du hela serien från Flowers. Under vissa rubriker finns undermenyer som leder vidare till produkterna.

Här nedanför kan du läsa om de principer och val som ligger bakom Flowers ekologiska sortiment. Här hittar du också mer information om exempelvis hållbarhet och garanti.

Natur och vetenskap i kreativ förening
Flowers ekologiska hudvårdsprodukter utgår från hudens behov och förutsättningar. Vi använder ämnen som visat sig påvisbart effektiva i vetenskapliga studier. Med hjälp av det senaste inom hudvårdsteknologin skapar vi produkter som verkligen fungerar. Den vetenskapliga kunskapen kombinerar vi med beprövad erfarenhet av örters och vegetabiliska oljors påverkan på huden. Genom att sammanföra natur och vetenskap erbjuder Flowers det bästa för din hud.

Inga mineraloljor
Flowers ekologiska hudvård innehåller hög koncentration av aktiva och verksamma ämnen. Detta gör att de synligt påverkar huden och dessutom är mycket dryga. Vi använder inte mineraloljor (petrokemiska produkter), utan enbart verksamma vegetabiliska oljor. Våra konserveringsmedel är antingen acett (ättiksyra) eller phenoxyglycerin, som båda har 100 procent vegetabiliskt ursprung, och alltså inte innehåller några ingredienser från den petrokemiska industrin. Många av ingredienserna i Flowers produkter kommer från ekologiska odlingar. Den sojaolja vi använder är inte genmodifierad.

Djurvänligt
Varken ingredienser eller slutprodukter är testade på djur. Vi uppfyller Förbundet Djurens rätts krav för djurvänlig märkning. Flowers hudvård innehåller inga animaliska ingredienser. Produkterna innehåller inte heller animaliska biprodukter som lanolin (ullfett), mejeriprodukter eller bivax. Våra produkter är med andra ord 100 % vegan.

Om hållbarhet och förvaring
Produkterna förvaras i rumstemperatur och skyddas mot solljus. Vid längre tids förvaring utan användning rekommenderar vi kylskåpstemperatur för längre hållbarhet. Många av våra produkter säljs i airless-förpackningar, som både är hygieniska och ger längre hållbarhet. Våra produkter i glasburkar får längre hållbarhet om du använder en spatel. Använd aldrig en produkt med oangenäm doft eller förändrat utseende.

Vegetabiliska oljor och vitaminer är alltid färskvaror. Till skillnad från mineraloljor (petrokemiska produkter) som åldras mycket långsamt, oxiderar alla vegetabiliska oljor efter mellan 1,5 till 4 år beroende på oljans egenskaper. I samtliga Flowers produkter är E-vitamin tillsatt som antioxidant, men trots detta bör produkterna användas inom 2 till 3 år från att de tillverkats. Har du börjat använda produkten bör du förbruka den inom cirka 1 års tid.

Flowers ekologiska hudvårdsprodukter innehåller inte parabener som konserveringsmedel. Många produkter, så som ansikts- och kroppsoljor, innehåller inget konserveringsmedel. För våra produkter i 50 ml airless-förpackningar och för produkter i pet-flaskor (250 ml) använder vi acett (ättiksyra), som fungerar som ett milt men effektivt konserveringsmedel. För våra produkter i glasburkar använder vi ett konserveringsmedel som heter phenoxyglycerin. Phenoxyglycerin tillverkas av vegetabiliskt fett i kombination med alkohol ur spannmål. Utvecklingen av miljö- och hudvänliga konserveringsmedel går snabbt, och vi håller oss hela tiden underrättade för att kunna göra så bra val som möjligt.

Se etiketten eller undersidan av produkten för bäst-före märkning.

Frakt och betalning
Frakten kostar 29 kronor inom Sverige. Betalning via medföljande faktura efter 15 dagar. I vissa fall kan vi be om betalning i förskott.

Nöjd-kundgaranti
Skulle du inte vara nöjd med produkten du köpt får du en annan produkt som ersättning utan kostnad. Kontakta Färg och Förändrings kundservice för personlig rådgivning.

Om överkänslighet
Hur undviker du allergiska reaktioner? Några tips:

  • Läs noggrant igenom innehållsförteckningen för att undvika ämnen du inte tål.
  • Tänk på att vissa produkter i Flowers hudvårdsserie innehåller nötoljor och sojaprodukter.
  • Gör alltid ett allergitest på ett mindre hudområde (till exempel i armvecket) där du applicerar produkten minst tre gånger under en 36 timmars period.
  • Om irritation eller andra problem uppstår – avlägsna genast produkten.
  • Undvik att använda hudvårdsprodukter nära ögonen om det inte framgår att de är avsedda som ögonkrämer.

Kontakta gärna Färg och Förändrings kundservice med dina synpunkter.