Om Flowers

Natur och vetenskap i kreativ förening
 
Flowers är ett ekologiskt och veganskt hudvårdsmärke som tillverkas av det svenska företaget Färg & Förändring. I vårt breda sortiment finns något för alla. Avancerade ansiktskrämer, och ljuvliga doftoljor. Silkeslena kroppslotioner och effektiva deodoranter.
 

Grundprinciper
Flowers har en tydlig etisk profil. Vi tar hänsyn till såväl miljö, djur som människor. Samtidigt vill vi ligga i framkant, även när det gäller produktutveckling. Med hjälp av det senaste inom hudvårdsteknologin skapar vi ekologiska och veganska produkter som verkligen fungerar. Den vetenskapliga kunskapen kombinerar vi med beprövad erfarenhet av örters och vegetabiliska oljors verkan. Flowers veganska hudvårdsprodukter utgår från hudens behov och förutsättningar. Vi använder ämnen som visat sig påvisbart effektiva i vetenskapliga studier. Genom att sammanföra natur och vetenskap erbjuder Flowers det bästa för din hud:
 

  – 100 % vegan (inga djurtester och inga animaliska ingredienser).
  – Hög andel ekologiska ingredienser.
  – Hög andel aktiva ämnen som ger resultat på huden.
  – Inga parabener, mineraloljor, ftalater eller nanopartiklar.
  – Vi använder aldrig könsstereotyp reklam i vår marknadsföring.

Flowers har skapats av Helena Eriksson, diplomerad ekologisk hudvårdsterapeut samt fytoterapeut.
 
Flowers veganska hudvård innehåller hög koncentration av aktiva och verksamma ämnen. Detta gör att de synligt påverkar huden och dessutom är mycket dryga. Vi använder inte mineraloljor (petrokemiska produkter), utan enbart verksamma vegetabiliska oljor. Våra konserveringsmedel är antingen acett (ättiksyra) eller phenoxyglycerin, som båda är säkra att använda. Många av ingredienserna i Flowers produkter kommer från ekologiska odlingar.
 
Djurvänligt
Varken ingredienser eller slutprodukter är testade på djur. Vi uppfyller Förbundet Djurens rätts krav för djurvänlig märkning. Flowers hudvård innehåller inga animaliska ingredienser. Produkterna innehåller inte heller animaliska biprodukter som lanolin (ullfett), mejeriprodukter eller bivax. Våra produkter är med andra ord 100 % vegan.
 
Om hållbarhet och förvaring
Produkterna förvaras i rumstemperatur och skyddas mot solljus. Vid längre tids förvaring utan användning rekommenderar vi kylskåpstemperatur för längre hållbarhet. Många av våra produkter säljs i airless-förpackningar, som både är hygieniska och ger längre hållbarhet. Våra produkter i glasburkar får längre hållbarhet om du använder en spatel. Använd aldrig en produkt med oangenäm doft eller förändrat utseende.
 
Vegetabiliska oljor och vitaminer är alltid färskvaror. Till skillnad från mineraloljor (petrokemiska produkter) som åldras mycket långsamt, oxiderar alla vegetabiliska oljor efter mellan 1,5 till 4 år beroende på oljans egenskaper. I de flesta av Flowers produkter är E-vitamin tillsatt som antioxidant, men trots detta bör produkterna användas inom 2 till 3 år från att de tillverkats. Har du börjat använda produkten bör du förbruka den inom cirka 1 års tid.
 
Se etiketten eller undersidan av produkten för bäst-före märkning.
 
Nöjd-kundgaranti för Flowers
Skulle du inte vara nöjd med Flowersprodukten du köpt får du en annan produkt som ersättning utan kostnad. Kontakta Färg och Förändrings kundservice för personlig rådgivning.
 
Om överkänslighet
Hur undviker du allergiska reaktioner? Några tips:

  – Läs noggrant igenom innehållsförteckningen för att undvika ämnen du inte tål.
  – Tänk på att vissa produkter i Flowers hudvårdsserie innehåller nötoljor och sojaprodukter.
  – Gör alltid ett allergitest på ett mindre hudområde (till exempel i armvecket) där du applicerar produkten minst tre gånger under en 36 timmars period.
  – Om irritation eller andra problem uppstår – avlägsna genast produkten.
  – Undvik att använda hudvårdsprodukter nära ögonen om det inte framgår att de är avsedda som ögonkrämer.

 
Stäng denna flik.