Avokadoolja

Avokadoolja pressas ut ur avokadons fruktkött som innehåller 15% olja. Det är de enkelomättade oljorna som dominerar, men den innehåller också vax. Detta gör att den har en fet känsla på huden och absorberas mycket långsamt. Avokadoolja är särskilt värdefull som ingrediens i nattkrämer. Oljan innehåller även lecitin som verkar vårdande på huden, samt en liten mängd E-vitamin och klorofyll.
 
En sak som är negativ och som är värt att notera är att oljan innehåller en hel del fria fettsyror – vilket innebär att den lätt oxiderar. Då bildas fria radikaler som kan påskynda hudens åldrande. Därför är det viktigt att produkter som innehåller avokadoolja, också innehåller E-vitamin som antioxidant. Den E-vitamin som oljan innehåller verkar inte som en antioxidant i själva oljan. Rätt använd är det en mycket bra olja!
 
Vi kan dock inte rekommendera att du använder enbart avokadoolja som hudvård under längre tid. Den kan efter lång tids användning ge en grovporig hud och försämra ditt ansiktes lyster.
 
Den avokadoolja vi använder är kallpressad, ekologisk och starkt mörkgrön till färgen. Den har en stark och lite sträv doft som även ibland kan kännas i den färdiga produkten.
 
Stäng denna flik.