BHA från vintergröna

BHA betyder betyder betahydroxy acids. Den BHA vi använder utvinns från växten vintergröna.
 
BHA påverkar huden på två sätt:
1. Den har en antiinflammatorisk verkan på huden, och lämpar sig mycket bra i produkter som används för att lindra inflammerad hud, akne osv. Dess verkan på huden är väldokumenterad. BHA är samma ämne som finns i huvudvärkstabletter som tex Treo.
2. BHA har även en uttalad anti-age effekt. Utan att irritera huden verkar det milt exfolierande. Detta gör att huden kan göra sig av med döda hudceller snabbare. Resultatet blir att huden blir fräschare i tonen och jämnare i strukturen. Huden kommer också att nybildas snabbare längre ner i huden – resultatet blir att alla hudens ålderstecken minskar. Ju äldre vi blir, desto långsammare går hudens nybildningsprocess. Det är detta som leder till att huden åldras. Tack vare en återkopplingsmekanism i huden, så känner huden av att döda hudceller försvunnit från hudens yta. En signal skickas då till hudens nedre lager att det behövs produceras mer, ny hud. Hela processen går då fortare!
 
Det är viktigt att använda solskydd när du exponeras för sol och samtidigt använder produkter som innehåller BHA- och AHA-syror. Detta beror på att hudens djupare skikt är mer oskyddade när det finns en mindre mängd döda hudceller längst upp på huden. Om du ska åka på solsemester utomlands är det lämpligt att sluta använda alla exfolierande produkter 3 veckor före avresa. På så sätt blir din hud inte lika solkänslig.
 
Stäng denna flik.