Citrustem (stamceller från citrus)

Citrustem är en hypermodern ingrediens i hudvård som motverkar ålderstecken på många plan. Cellerna odlas i Spanien av ett företag som tillverkar kosmetiska ingredienser. Detta förfaringssätt gör att det går åt betydligt mindre vatten, odlingsmark. Miljöpåverkan blir mindre, och produkten får en jämnare kvalité jämfört med om cellerna skulle utvinnas från apelsiner som odlats på ekologiska eller konventionella odlingar. Mer ekologiskt än ekologiskt alltså!
 
I tester har dessa stamceller visat sig föryngra hudens elasticitet med i genomsnitt 12 år hos försökspersoner. Stamceller har hand om organisationen i huden, och påverkar därigenom en mängd faktorer. Kort sagt: Hela huden föryngras vilket har bevisats i vetenskapligt utförda undersökningar.
 
Försökspersonerna fick använda en produkt med citrustem i under 56 dagar (samma koncentration som vi använder). Det fanns även en grupp som fick använda samma hudvårdsprodukt utan Citrustem. Studierna visar att gruppen som använt Citrustem visade följande effekter på huden jämfört med kontrollgruppen.
 

  10% bättre kommunikation i huden, vilket gav synligt resultat.
  11,6% mjukare och mer följsam hud.
  11,33% återhämtning av nivån av elastin i huden.
  8,5% bättre lyster och utstrålning.
  6,5% förbättrad fasthet.
  6,7% minskat djup på rynkor.

Den goda effekten av Cituistem på huden förtsätter att förbättra hudens kondition vid längre användning.
 
INCI: Citrus Aurantium Dulcis Callus Culture Extract.
 
Citrustem finns i produkter från Agnes Ra (mer info kommer).
 
Stäng denna flik.