Deo-kristall/naturligt mineralsalt

Deo-kristall/naturligt mineralsalt är ett naturligt salt som även kallas Potassum Alum. Det motverkar bakterietillväxt på ytan av huden (deodorant effekt), men motverkar inte svettningen som sådan. Aluminium är att grundämne som förekommer rikligt i jordskorpan. Att säga att våra deodoranter är aluminiumfria, skulle därför vara fel. Det aluminium som finns i det naturliga saltet består däremot av molekyler som inte tas upp av kroppen. Aluminium klorid däremot, innehåller små molekyler som misstänks kunna ta sig in i kroppen. Det pluggar även igen utgångarna från svettkörtlarna och motverkar naturlig svettning. Potassum Alum anses vara ett säkert ämne att använda, och det ger inga negativa miljöeffekter. Eftersom saltet bryts direkt från naturen kan det förekomma en färgvariation som går att se som små svarta prickar i produkter. Detta är inte farligt, och varierar beroende på vart saltet bryts.
En liten del av befolkningen reagerar på potassum alum med klåda och rodnad. Om detta händer dig rekommenderar vi att du slutar använda produkten, och smörjer armhålorna med aloe vera och rapsolja tills det lägger sig. Vi har tagit fram en deodorant speciellt för dig som har svårt att använda naturligt mineralsalt. Den heter Lindblomma deodorant och innehåller inte saltet, men däremot andra naturliga ämnen som ger deo-effekt. Den är inte riktigt lika kraftfull som våra övriga deodoranter, men ett bra alternativ för dig som är känslig.
Om du köper en produkt från oss som du inte kan använda, skickar vi alltid en ersättningsprodukt. Hör av dig till oss i så fall.
 
Stäng denna flik.