Humle

Humle förmodas ha kinesiskt ursprung, men växer numera på flera håll i Asien, Europa, Nordafrika och Nordamerika. Det är en klättrande växt som blir upp emot 9 meter hög och kan växa 30 cm per dygn. Den har sedan urminnes tider använts för medicinskt bruk. Den är känd för sin sömngivande effekt, men även för att stimulera aptiten och matspjälkningen.
På huden verkar den inflammationshämmande och är en bra källa till antioxidanter. Den verkar också irritationsdämpande på tunn och känslig hud som lätt får rodnader, samt dämpande på ytliga blodkärl.
Det extrakt vi använder har utvunnits genom att humlekottarna torkats och lagts i glycerin.
INCI: Humulus Lupulus

 
Stäng denna flik.