Hyaluronsyra

Hyaluronsyra är en polysackarid (sammansatt av sockerarter). Tillsammans med kollagen och elastin (m.m.) bygger den upp huden. Dess speciella uppgift i huden är att hålla den fast och elastisk. Den är en del av hudens förmåga att binda fukt.
 
Huden innehåller 70% vatten, och med stigande ålder och på grund av olika miljöfaktorer kan denna nivå minska. Hyaluronsyra (som har förmåga att binda till sig vatten 1000 gånger sin egen vikt) spelar en viktig roll här. Hyaluronsyra bidrar till att kontrollera vattenflödet i huden. Den är överlägset effekiv i förhållande till andra fuktbindande ämnen. Detta är särskilt värdefullt i fuktfattiga miljöer, som till exempel torr inomhusluft. Hyaluronsyra bidrar även till att sakta ner hudens åldrande eftersom den skyddar kollagen från att brytas ner. På så sätt förbättras hudens kondition.Hyaluronsyra bidrar även till att cellerna i huden kommunicerar bättre med varandra. Resultatet: en fuktmättad och smidig hud som också bidrar till en behaglig, mjuk känsla.
 
Genom att tillföra hyaluronsyra i hudvård bildas en tunn film över huden som förhindrar att fukt/vatten försvinner, samt bidrar till att mer fukt kan bindas på ytan av huden. Detta leder till att huden får mer volym och blir slätare, sk plumping-effekt.
 
Den hyaluronsyra vi använder tillverkas helt utan animaliska tillsatser.
 
Tillverkningen går till så här:

    1. Mjölksyrabakterier odlas (helt vegan) och genomgår en fermenteringsprocess som gör att de producerar hyaluronsyra under vissa specifika och kontrollerade förhållanden. De odlas i ett 100% veganskt substrat utvunnet från vete.
    2. Den bildade hyaluronsyran separeras från övriga celler samt genomgår en reningsprocess.
    3. Det färdiga materialet torkas. Det innebär att inga konserveringsmedel behöver användas.
    4. Slutprodukten kontrolleras sedan noga.

Stäng denna flik.